Guide: Världens bästa barer

Vart vi än i världen beger oss vill vi alltid leta upp en riktigt bra bar. Och även om det tack vare de de senaste årens cocktailexplosion blivit aningen lättare, är det fortfarande långt ifrån någon enkel match att hitta de där verkliga smultronställena. Därför kommer boken ”150 bars you need to visit before you die” som en skänk från ovan. I den har Jurgen Lijcops rest jorden runt flera gånger både vad gäller smak och och miljö. Vi på HOOM har tagit en närmare titt på några av dem och valt ut våra favoriter. Se det som en guide till världens bästa barer. Och det visar sig, inte helt otippat, att många av dem ligger i vår älsklingsstad London.

1. BAR RAVAL – TORONTO, KANADA
Precis som de berömda El Raval-kvarteren i Barcelona är Torontos Bar Raval en kulturell smältdegel med en vibrerande atmosfär. Så fort man kliver innanför dörren blir man transporterad till en typisk spansk tapasbar, med en mängd frestande smårätter uppställda på bardisken. Drinklistan är lång och väl genomtänkt, i fokus står vermouth och sherry.
Läs mer: www.thisisbarraval.com

2. THE ALCHEMIST – LONDON, ENGLAND
The Alchemist är inte bara en hyllad musikproducent, det är också ett av de bästa ställena för den som är intresserad av så kallad mixologi i den högre skolan. Här tänjer bartendrarna gärna på gränserna, men naturligtvis går det alldeles utmärkt att få en klassisk cocktail för den som så önskar.
Läs mer: www.thealchemist.uk.com

3. DJAPA BAR – HONGKONG, KINA
I hjärtat av Hongkong, närmare bestämt i den välbeställda stadsdelen Wan Chai, ligger den relativt nyöppnade Djapa Bar. Här samsas cocktails inspirerade av Brasilien med ett digert utbud av japansk whiskey – hela 300 sorter finns att välja mellan.
Läs mer: www.lecomptoir.hk

4. DANDELYAN – LONDON, ENGLAND
HOOM:s favoritdesigner Tom Dixon har satt sin extraordinära prägel på Dandelyans inredning, som för tankarna till forna tiders glamorösa lyxkryssare. Stämningen är för det mesta uppsluppen och ur högtalarna strömmar en salig blandning av rock, funk och disco.
Läs mer: www.dandelyanbar.com

5. BEAUFORT BAR – LONDON, ENGLAND
En hänförande art déco-inspirerad inredning och ett stort utbud av verkligt spektakulära drinkar har gjort det klassiska hotellet Savoys bar till ett av Londons mest populära vattenhål för cocktailentusiaster. Barcheferna Kyle Wilkinson och Anna Sebastian har skapat en drinklista med tjugo olika cocktails, som alla berättar sin egen historia om det mytomspunna hotellet.
Läs mer: www.thesavoylondon.com

6. BLACKWELL RUM BAR – NEGRIL, JAMAICA
Inhyst i klipprum i Negrils vulkaniska berg, med utsikt över Karibiska havets skimrande turkosa vatten, är nog den här baren en av de häftigaste vi stött på. Här dricker man naturligtvis drinkar baserade på den rom som gett baren dess namn. Blackwell Rum ägs av den legendariske musikmogulen Chris Blackwell, som grundade skivbolaget Island Records och i stor utsträckning bidrog till att reggaemusiken erövrade världen.
Läs mer: www.thecaveshotel.com

7. DANTE – NEW YORK, USA
Alltsedan Dante öppnade 1915 har det varit ett givet stopp bland New Yorks alla finare barer. Här flockas allt som oftast artister och tv-personligheter, som alla vill läppja på Dantes omtalade Negroni. Men missa inte heller den säsongsbaserade cocktailmenyn, som är full av ljuvliga överraskningar.
Läs mer: www.dante-nyc.com

8. LE BAR BOTANISTE – PARIS, FRANKRIKE
Inne i lyxhotellet Shangri-La, i det som en gång i tiden var prins Roland Bonapartes privata bostad, huserar idag en av Paris mest omsusade barer. Som namnet antyder specialiserar sig Bar Botaniste på annorlunda växtbaserade spritsorter. Och växtriket har också tjänat som inspirationskälla för inredningen, som utmärks av prunkande klätterväxter på väggarna.
Läs mer: www.shangri-la.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

lyxhotell i vildmarken.

Fogo Island Inn

På en isolerad ö utanför Kanadas kust har vi hittat en tillflyktsort som verkligen gör skäl för namnet. Ta en titt på vilda Fogo Island ...