Nya Artichoke

PH Artichoke av Poul Henningsen för Louis Poulsen.

Louis Poulsen firade tidigare i år Poul Henningsens 125-års födselsdag med nya varianter på klassiska PH Artichoke, PH 5 och PH 5 Mini. Danske Poul Henningsen (PH), född 9 september 1894 i Ordrup och död 31 januari 1967 i Hilleröd, var en känd formgivare och arkitekt men även författare och revyförfattare.

Över tid har dansk design har haft stora framgångar när det gäller allt från design till möbelformgivning och mode. Det här är en tradition som stolt bärs vidare av våra grannar i söder. Danmark fortsätter att få fram nya formgivare med stor känsla för just formen och den tidlösa designen.

Läs mer: www.louispoulsen.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Multiform i Stockholm - Sickla Köpkvarter

Klassiker från Multiform

Välkommen att titta in i ett handsnickrat och tidlöst kök som är tänkt att användas i generationer. Här berättar vi historien bakom designklassikern Form 1 ...