Exklusiva badkar från Copenhagen Bath

Muschel är namnet på den nya serien från Copenhagen Bath. Här har formgivaren Mikal Harrsen inspirerats av den maritima och stilrena känslan.

Badkaret Muschel är organiskt och vackert rundat i sin form. Det stilrena skandinaviska uttrycket, skapat i ett mycket tåligt material, syftar till att ge dess användare en harmonisk upplevelse i en annars stressig vardag. Badrummet är ju numera det enda rummet i hemmet där vi verkligen kan koppla av, få viktig återhämtning och hitta ny energi. Badrummet har blivit en oas för både kropp och själ. På Copenhagen Bath försöker man lyfta det centrala i den skandinaviska estetiken. Och man gör det med inspiration från naturen. Varumärkets identitet har därför blivit synonymt med nordisk minimalism, noggrannhet och stilren design.

Vackra Muschel är gjord av Acovi-komposit, ett flexibelt material som bland annat består av naturliga mineraler. Det ger badkaret en matt, varm yta och ett nästan skulpturalt designuttryck. Det ger också en unik designfrihet.

Till skillnad från porslin eller andra material, som traditionellt har använts i badrummet, kan man med kompositmaterialet formge utan hänsyn till materialets begränsningar och egenskaper.

När man letade efter inspiration för serien Scandinavian Suites så gjorde man det i den omkringliggande miljön. Musslan, som är organisk, var intressant att bearbeta, att ha som utgångspunkt. Det var inte riktigt planerat, men när idén uppstod grep de utmaningen och försökte uppnå en geometrisk kontroll över formen. Muschel-badkaret är alltså ett designmöte mellan det geometriska och organiska. Det naturnära valet av form och material, för musselbadkaret, förstärker den skandinaviska designtraditionen. Här ville Copenhagen Bath och Mikal Harrsen kombinera minimalism, kompromisslös design och kroppsligt välbefinnande i ett. De har dessutom försökt kombinera det med den ergonomiska aspekten, som naturligtvis är relevant i ett badkar. Och ljuv musik har uppstått.

Sortimentet på Copenhagen Bath innehåller allt från badrumsinredning, speglar, skåp och handfat. De flesta av deras produkter går att måttanpassa. Du har också möjlighet att tillverka efter egen ritning. Det är en exklusiv service som ger dig möjligheten att skapa helt unika produkter. Just måttanpassade badrumsmöbler och måttanpassad badrumsinredning ger dig en nästan gränslös möjlighet att skapa dina drömmars badrum.

Samtidigt tycker vi på HOOM att pricken över i:et är det här exklusiva och formsköna badkaret. Muschel kan på egen hand lyfta ditt badrum till oanade höjder. Så nu kan du äntligen skapa det där exklusiva badrummet du alltid drömt om. Din alldeles egna oas.

Läs mer på: www.copenhagenbath.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Vinklimatskåp med dimbar LED-belysning från Gaggenau.

Gaggenau – vinklimatskåp

Gaggenaus åtagande att erbjuda professionella resultat i det privata köket har fått ett nytt uttryck i sitt utbud av vinklimatskåp. Oavsett storlek och bredd erbjuder ...