Cartier Tank Americaine

Cartier Tank Americaine W2607456. Lyxklockor och exklusiva klockor i Stockholm.

För något år sedan fyllde Cartiers ikoniska modell Tank 100 år. Det var dock först 1989 som Cartier lanserade den, enligt oss på HOOM, bästa modellen av Tank i modern tid. Vi talar om Tank Americaine som var en hyllningsmodell till Cintrée från 1921 med en liknande avlång boett men som nu var vattentät.

Tank Americaine producerades ursprungligen främst med quartzverk, likt många av de andra modellerna från 70- och 80-talet, men fick senare avancerade mekaniska verk. Modellen var och är endast tillgänglig i ädelmetall men har producerats i en rad storlekar.

Den anrika juvelerarfirman Cartier grundades i Paris 1847 av Louis François Cartier och erbjuder exklusiva armbandsur, smycken, parfymer och pennor och har filialer i bland annat New York och London.

Varför har då just den här modellen blivit en sådan succé? Sannolikt för att de lika ikoniska bärarna av modellen stärkt dess position som det kanske mest eleganta man kan bära. Sen introduktionen 1919 är listan av ikoner som burit modellen minst sagt imponerande: stjärnor som Steve McQueen, Andy Warhol, Gary Cooper och Clark Gable.

Exklusiva Cartier finns numera på Smålandsgatan 8 i Stockholm. Den drygt 200 kvm stora flaggskeppsbutiken presenterar Cartiers koncept med fokus på smycken, klockor och juveler.

Material & Utförande
Modell: W2607456
Tillverkare: Cartier
Serie: Tank Americaine
Typ: Damklocka, dressmodell
Mått: 34.8 x 19 mm, rektangulär
Tjocklek: 6.33 mm
Boett: 18 karat roséguld
Baksida boett: Solid
Armband: Svart läder, krokodil
Urtavla: Silverfärgad med romerska siffror
Spänne: Viklås i 18 karat roséguld
Glas: Repskyddat safirglas
Bezel: 18 karat roséguld

Urverk & Funktioner
Urverkstyp: Kvarts (batteridrivet)
Sekundvisare: Tickande
Urverk: Cartier in-house urverk 157
Vattenskydd: 3 ATM

Läs mer på: www.uret.se

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Villa Dirickz

Villa Dirickz är en makalös villa från 1929. Den är ritad av den berömde arkitekten Marcel Leborgne, som också var en av grundarna till modernismen ...