Grand Seiko SBGC240

Grand Seiko SBGC240 finns enbart hos Klockmaster Globen i Stockholm.

Detta mästerverk är en av Grand Seikos mer särpräglade modeller. Det är den limiterade 140-årskronografen SBGC240, en ny variant av tillverkarens Spring Drive-kronograf, som nu finns med en kombination av keramiska delar och guld.

This powerful watch allies all the high functionality of the Spring Drive Chronograph Caliber 9R86 with a new design and a new combination of materials. The result is a timepiece of rare refinement. The bezel catches the eye immediately with its dodecahedron shape, its zirconia ceramic outer layer and 18k gold base. Thanks to this combination of materials, it is both strikingly beautiful and highly durable. The case, too, uses contrast to deliver a visually arresting impression.

Historien om Seikoklockorna började redan år 1881, när den 22-årig Kintaro Hattori öppnade en klockbutik i centrala Tokyo. Bara elva år senare, 1892, etablerade han fabriken “Seikosha”, det som kom att bli ett av världens mest framgångsrika varumärken – Seiko. År 1960 producerades den första Grand Seiko-modellen. Högt upp bland i bergen i Nagano satte man ihop ett ”dream team” med Seikos mest erfarna och skickliga urmakare. Uppgiften var att skapa den bästa klockan. Och som de lyckades.

Grand Seiko SBGC240 tillverkas enbart i 500 exemplar och finns hos Klockmaster i Globen – något de är ensamma om i Sverige. Numera fokuserar Grand Seiko på tre budskap: varumärkets historia, passionen för själva hantverket och den egna tekniska utvecklingen.

Läs mer på: www.grand-seiko.com och www.klockmaster.se/stockholm-globen

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Bästa fastighetsmäklaren i Skåne - Skeppsholmen Sotheby's International Realty - när du ska köpa eller sälja exklusiva gårdar och villor. Exempelvis en exklusiv gård på Österlen - Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Exklusiv gård på Österlen

En kort cykeltur från Sandhammarens kritvita strand ligger denna välrenoverade och mycket påkostade gård. Knallgul raps bäddar in de fyra längorna på ett vackert sätt ...