Nizuc Resort & Spa

0

De senaste åren har vi hittat allt fler favoritställen i Mexiko. Kanske framförallt på den blomstrande Yucatánhalvön, där många nya spännande semesteranläggningar dykt upp. Följ med oss till vårt senaste fynd – ett alldeles underbart ställe för hela familjen.

Mittemellan det Karibiska havet och Nichuptélagunen finns en fullkomligt magisk plats. Det känns som om vi klivit rakt in i en av våra återkommande dagdrömmar om turkosfärgat vatten och gnistrande stränder. Men Punta Nizuc, som platsen heter, är alldeles på riktigt. Och Nizuc Resort & Spa ska visa sig bli en upplevelse utöver det vanliga.

Det är väldigt svårt att tänka sig att det bara var en dryg kvart sedan vi landade på Cancuns flygplats, för Punta Nizuc är lugnt, stilla och härligt tyst. Dessutom är det alltid ett stort plus med hotell som inte är alltför otillgängliga. Efter en flygtid på över tio timmar är man liksom inte så sugen på att lägga mer tid på långsamma transfers. Här välkomnas vi istället med en svalkande välkomstdrink och får sedan en guidad tur runtom anläggningen.

Nizuc Resort & Spa är relativt nytt. För några år sedan öppnade det i liten skala och har sedan dess sakta men säkert vuxit till sig. Idag finns här allt man kan önska sig och lite till. Förutom en helt fantastiskt vacker strand stoltserar anläggningen med tennisbanor, tre barer, sex restauranger och en närmare tretusen kvadratmeter stor spaanläggning. För barnen finns också en populär ”kids club”, som hela familjen snabbt lär sig älska.

Vi uppskattar maten på de olika restaurangerna så mycket att vi inte ens bryr oss om att leta efter alternativ. På Ramona äter vi riktigt delikat modern mexikansk mat i en mysig och rustik miljö på stranden. Och på La Punta frossar vi i havets alla läckerheter, som i stor utsträckning hämtas dagsfärsk från lokala fiskare – direkt till grillen.

I den rikligt utrustade spaanläggningen, som drivs av välkända ESPA, spenderar vi ett flertal timmar, med härlig massage och helande bad i eleganta mosaikpooler.

Miljöerna är sagolikt vackra och det är tydligt att varje detalj givits stor omtanke. Detsamma gäller i allra högsta grad för de underbara sviterna vi bor i. Den avskalade men väl genomtänkta inredningen skapar en ombonad, hemtrevlig känsla. Det slitna begreppet ”a home away from home” stämmer faktiskt och vi känner oss hemmastadda efter bara en dag.

Fakta om Nizuc Resort & Spa
Land: Mexiko
Plats: Punta Nizuc, Cancun
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en framtida resa till Mexiko eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner.

Läs mer på: www.nizuc.com

Du får gärna dela det här inlägget med nära och kära. Du hittar fler inspirerande inlägg på Facebook samt på Instagram (hoommagazine).

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Digitala Galleriet

Vi har åter låtit några av Sveriges vassaste mäklare plocka ut objekt som de tycker har det där lilla extra. Det kan vara allt från ...