Bridge House

0

Vi på HOOM tycker om Guz Architects innovativa och spektakulära skapelser. Och nu har vi hittat ytterligare ett fantastiskt hus, som kombinerar banbrytande arkitektur med en makalös utsikt. Följ med oss till ett fullständigt unikt hem i Singapore.

I mitten av 90-talet satte britten Guz Wilkinson segel och begav sig österut. När han så småningom nådde Singapore sjöng hans yacht på sista versen, och han kom att stanna i det sydostasiatiska lilleputtlandet. Idag är han en hyllad arkitekt som arbetar i hela regionen och även i Australien och Nya Zeeland. Hans främsta inspirationskälla är naturen, som alltid är tydligt närvarande i hans arkitektur. Dels genom iögonfallande detaljer, såsom en trädgård på taket eller en swimmingpool med glasvägg mot vardagsrummet. Och dels genom att han har alltid tar stor hänsyn till platsen han bygger på.

I det här fallet är platsen en av Singapores allra mest eftertraktade tomter, med en underbar panoramavy över hamninloppet.

Närheten till vattnet fick Guz Wilkinson att nästintill ”svämma över” tomten och låta det spela huvudrollen. Två paviljonger innesluter en kilformad damm och binds samman av en upphöjd och inbyggd passage – den ”bro” som gett huset dess namn. Dess huvudsakliga funktion är att maximera utsikten och därför är vardagsrummet placerat där, mittemellan husets två andra delar.

Den öppna verandan under bron separerar innergårdens damm från den swimmingpool som upptar en stor del av tomten som vetter mot hamnen. Vardagsrummets tak sträcker sig ut och liksom omfamnar havet och länkar samman huset med naturen än mer.

Husets östra paviljong har bara en våning, som rymmer tre av husets sovrum. Istället för en andra våning har nämligen taket upplåtits till en praktfull trädgård. Takträdgården är inte bara ett spektakulärt inslag, den är helt enkelt en smart lösning på tomtens begränsningar i det tätbebyggda Singapore. Dessutom skänker den välbehövligt insynsskydd till den västra paviljongens andra våning. Men framförallt bidrar den till att Bridge House känns som ett tropiskt paradis i miniatyr, isolerat från den hektiska omvärlden.

Läs mer på: www.guzarchitects.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Exklusiva möbler och eleganta fåtöljer för ett exklusivt vardagsrum.

CH28T – en ikonisk Lounge Chair

Hans J. Wegner var verkligen en mästare inom dansk möbeldesign och hans CH28T Lounge Chair från 1951 bekräftar det påståendet. Stolen är en perfekt kombination ...