Davik och Selberga gård

Ett drömboende för den som söker ett livsstilsbyte. Här kan du njuta av vackra vyer, täta skogar och exempellös jakt. Extra plus blir det för att juridisk person kan köpa.

Davik och Selberga är två exklusiva gårdar som omger sig med det inbjudande och vackert kuperade landskap som är så typiskt för östra Sörmland. Gården är lätt att nå med sitt goda geografiska läge där Nyköping och Stockholm finns inom 20 minuter respektive en timmes resa med bil.

Egendomen omfattar cirka 219 ha inom en välarronderad ägofigur, i huvudsak fördelade på 109 ha virkesrik skogsmark samt 72 ha bördig åker- och betesmark.

Gårdscentrum är vackert beläget i den södra delen av fastigheten, där den stilfulla mangårdsbyggnaden från 1920-talet placerats på en höjd med enastående utsikt över åker- och ängsmarkerna samt med Ludgosjön som behagligt blickfång. På gården finns ytterligare en bostadsbyggnad, ett torpställe samt ett välfungerande ekonomibyggnadsbestånd som ger goda förutsättningar till olika former av djurhållning.

Jaktmöjligheterna avseende klövvilt är värda ett särskilt omnämnande då egendomen representerar bland de bästa dovhjortsmarkerna i landet. Davik och Selberga får med sina naturgivna förutsättningar sägas utgöra en sällsynt intressant Sörmlandsgård, inte minst med tanke på att även juridisk person kan förvärva egendomen utan att behöva beakta jordförvärvslagens gängse restriktioner.

Ett prospekt på dessa finns tillgängligt med fler bilder, både exteriört och interiört.

Areal: 219 ha
Kommun: Nyköping
Objektstyp: Gård
Prisidé: 46.000.000 kr

Anbudsdag: 10 december 2021

Kontor: Areal Stockholm
Ansvarig mäklare: Jens Agensjö, 070-567 40 80, jens.agensjo@areal.se

Du hittar fler exklusiva gårdar och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM samt på Facebook.

Vill du visa denna fantastiska fastighet för någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har närmare 200.000 på Instagram och 77.000 följare på Facebook.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

lyxhotell i vildmarken.

Fogo Island Inn

På en isolerad ö utanför Kanadas kust har vi hittat en tillflyktsort som verkligen gör skäl för namnet. Ta en titt på vilda Fogo Island ...