Tangga House

0

I det exklusiva området Holland Village växer lediga tomter inte på träd och de som finns är verkligen inte stora. Därför gäller det att ta tillvara på den yta som finns på allra bästa sätt. Följ med oss till ett underbart hem, med en prunkande trädgård på taket.

I det enorma flödet av nybyggda hus, det ena mer extravagant än det andra, är det lätt att bli aningen avtrubbad. Därför är det extra spännande när man stöter på någonting som verkligen sticker ut. På senare tid har vi märkt att flera av de hus som verkligen fångat vår uppmärksamhet har haft något gemensamt: avsändaren har varit Guz Architects. Detta Singaporebaserade arkitektkontor är verkligen inte rädda för att ta ut svängarna och tänka utanför den berömda boxen.

Trots att de hus som Guz Architects ritat är väldigt olika sinsemellan, finns de ändå flera gemensamma nämnare som förenar dem. Ett av arkitekternas främsta kännetecken är att naturen får ta stor plats. Och det får den i allra högsta grad även göra i Tangga House. Singapores gynnsamma tropiska klimat gör att trädgården prunkar året om, och som den prunkar. Hela hemmet känns tryggt inbäddat, av översvallande grönska och färgsprakande växter.

Till och med på taket får växtligheten frodas och på köpet får husets ägare en extra trädgård. Att ta tillvara på all möjlig yta på bästa sätt är ett måste i tätbebyggda Singapore. Särskilt i det exklusiva området Holland Village där det, för att uttrycka det milt, inte direkt är rea på tomterna.

Ett annat av Guz Architects kännetecken är deras spektakulära pooler och frågan är om inte poolen vid Tangga House slår något slags rekord.

Glasväggar avgränsar poolen mot trädgården och får det att kännas som att vattnet närmast svävar över gräsmattan. Dessutom utgör poolens ena sida en glasvägg mot ett av husets rum och ger det en minst sagt dramatisk inramning. Guz Architects ägnar sig helt enkelt åt att skapa drömhem och om de fortsätter att göra det så här bra är det säkerligen inte sista gången vi ser någon av deras skapelser i HOOM.

Läs mer på: www.guzarchitects.com

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Nyheter! Vårens båtar börjar dyka upp.

Riva 90

Nya Riva 90 presenterades i dagarna under ”boot Düsseldorf 2018″. Den nya 90-fotaren från Riva är en ny medlem i deras flybridge-generation. Den kamperar med ...