Hotel Arts Barcelona

0

Högt över havet, med en milsvid utsikt, ligger ett av våra favorithotell i Europa. Ett hotell som i allra högsta grad erbjuder sina gäster det där berömda lilla extra. Ta en närmare titt på ett ställe för verkliga finsmakare.

På ett svårslaget läge, precis vid Medelhavets glittrande vatten, ligger Hotel Arts. Hotellet ritades av mästerarkitekten Bruce Graham och stod färdigt 1994. Den magnifika skyskrapan är än idag Barcelonas högsta byggnad (den delar förstaplatsen med en annan skrapa, Torre Mapfre). Den karaktäristiska fasaden av stål och glas är ett av stadens mest berömda landmärken, precis som Frank Gehrys gigantiska och ikoniska fiskskulptur, men trots ett spektakulärt yttre är det nog ändå insidan som imponerar mest.

De mycket generöst tilltagna sviterna och lägenheterna tillhör nämligen några av de bästa vi sett. Belägna, som sig bör, högst upp i den fyrtiofyra våningar höga byggnaden bjuder de på en hisnande utsikt över både havet, stranden och den myllrande staden. Att möta soluppgången med en frukost på takterrassen blir en perfekt start på dagen. Inredningen är modern och avskalad, utan att för den skull kännas kylig.

För den som uppskattar vällagad mat är Barcelona nuförtiden en riktig vallfärdsort. Det är inte många städer som kan stoltsera med så många Michelinprisade krogar. För den som vill utforska övriga Kataloniens restaurangutbud erbjuder hotellet en service de kort och gott kallar ”helicopter lunch”.

Det innebär att gästerna flygs med helikopter till två- eller trestjärniga restauranger, för en så kallad bättre lunch.

På den fyrtioandra våningen finns en av Hotel Arts huvudattraktioner. Här ligger nämligen ett spa som drivs välrenommerade Six Senses. I spaanläggningen njuter vi av alla upptänkliga behandlingar och naturligtvis också av den ständigt närvarande vyn över Medelhavet. Att få massage och samtidigt se solen färga vattnet blodrött är en upplevelse vi sent ska glömma…

Fakta om Hotel Arts Barcelona
Land: Spanien
Plats: Barcelona
Tema: modernt, kustnära, hotell
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill åka hit, eller till något annat lyxhotell i världen, då ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.hotelartsbarcelona.com

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

G.A.D från Gotland

Vi på HOOM blir alltid lite extra stolta när vi får lyfta fram det genuint svenska. På Gotland finns en aktör som lyckats förena gammal ...