First Crescent

0

I utkanten av den sydafrikanska metropolen Kapstaden ligger den lilla välmående förorten Camps Bay. Området har gjort sig känt för sin fantastiska natur och spektakulära utsikt. Här har du möjlighet att ta en närmare titt på en villa som verkligen imponerar.

När arkitekttrion Stefan Antoni, Philip Olmesdahl och Tamaryn Fourie, från det välrenommerade sydafrikanska arkitektkontoret SAOTA, tog sig an utmaningen att bygga hus i Camps Bay var uppdraget kort och koncist formulerat: skapa ett dramatiskt och minnesvärt hus. Ett önskemål som är nog så enkelt att formulera, men desto svårare att verkligen genomföra i praktiken. Särskilt när platsens egenskaper närmast kräver fulländad arkitektur. Den aktuella tomten ligger nämligen insprängd mellan dramatiska bergstoppar och Atlanten och vart man än vänder sig så är utsikten fullständigt hänförande. Det är med andra ord inget litet ansvar att bebygga en plats så naturskön som denna.

Sett från havssidan ger huset ett lätt, närmast svävande intryck. Strukturen är så minimal att det nästan känns som att det inte finns någon struktur alls. Det stora taket skjuter ut över soldäcket, som i sin tur skjuter ut över poolen. Taket har dessutom en stor rektangulär öppning som släpper igenom solen och förstärker den lätta känsla som hela huset förmedlar.

Husets två våningar är båda helt utrustade som separata hem, så att den ena våningen kan hyras ut eller rymma familjens nu vuxna barn med respektive. Den övre våningen nås genom en fantastisk trappa, som nedifrån ser ut att leda raka vägen till himlen.

Det sagolika panoramat inbegriper inte bara Atlantens blå vatten utan också den berömda bergstoppen Lion’s Head och bergskedjan Twelve Apostles.

Materialen är noga utvalda för att skapa en lugn och kontemplativ känsla och de bleka färgerna reflekterar ljuset i alla utrymmen, vilket bidrar till husets avslappnade atmosfär. Det är tydligt att all design är anpassad till platsen och att arkitekterna lyckats rita ett dramatiskt hus som samtidigt erbjuder ett angenämt boende. Och det blir som bekant aldrig omodernt.

Artikel från magasinet HOOM. Det går bra att dela i sociala medier.

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Ferrari 488 Spider

Ferrari 488 Spider erbjuder en kraftfull V8, formsköna linjer och avtagbart tak. Formgivarna hade bra dagar på jobbet när man utvecklade och tog fram formerna ...