Omega Speedmaster Calibre 321

Lyxklockor - vår guide visar utvalda exklusiva herr- och damur.

Under förra året kom lanseringen av Omegas nya Speedmaster Calibre 321. Den här innovativa och redan ikoniska kollektionen lanserades första gången 1957 och fick världens alla kronograftillverkare att ta ett stort kliv in i framtiden. Klockan, som faktiskt utvecklades för racerförare, var dessutom lätt att använda och var även den första i världen att ha en tachymeterskala på ramen. När man lyckas med både funktion och exceptionell design då borgar det alltid för en hejdundrande succé.

Taking inspiration from the very first Speedmaster CK2915-1 from 1957, this unique 38.6 mm model has been crafted in 18K Canopus Gold™ and features a deep black onyx dial with an applied vintage OMEGA logo and typography featuring the ’oval O’ (typical for the first CK2915 models).

Det kanske mest eftertraktade är dock det berömda urverket. Just kaliber 321 var det ursprungliga urverket som användes i Speedmaster 1957. Den drev också klockorna som bars under Apollo-färderna (det var hela sex månlandningar). När du vänder på klockan hittar du ännu en hyllning till samlingens jubileum. En vacker gravyr av Omegas sjöhäst, en varumärkesikon som använts på Speedmaster sedan 1957, har fulländat insidan av safirglaset.

Läs mer på: www.omegawatches.com

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Lyxvilla St Barth

Villa Vitti

Villa Vitti ligger helt perfekt på klipporna ovanför Shell Beach på S:t Barthélemy, ön som faktiskt var i svensk ägo mellan åren 1784 och 1878. ...