Ebbarps Gård i Skåne

En sagolik fastighet som består av ett stort bostadshus med generöst orangeri, pool samt friliggande sidobyggnad.

På de böljande fälten, strax öster om Malmö, nås detta drömboende via ståtlig allé. Parktomten är insynsskyddad och läget mycket privat. Elektriska grindar öppnar upp mot gårdsplanen. Pampig huvudbyggnad möter blicken och en större sidobyggnad ligger också på avskilt läge till vänster. Bostadens vackra tegel sätter prägel på det klassiska huset från 1894 som byggdes till med smakfull vinkel för knappt 10 år sedan. På trädgårdssidan dominerar poolen och den kringliggande stensättningen tillsammans med den upphöjda terrassen, uteköket och orangeriet sidan om. Historisk, karaktäristisk byggnad möter modernisering med klassiska linjer såväl exteriört som interiört. Utöver detta finns sidobyggnaden som inrymt hemma kontor av stora mått men som utan någon ombyggnad skulle kunna nyttjas för generationsboende eller som en ovanligt rymlig gästbostad.

Huvudbostaden
Denna byggnad från slutet av förra seklet välkomnar med huvudentré i form av stensatt trappa i natursten och hall med massor av rymd. Bibliotek och kontorsrum löper sömlöst genom huset och fortsätter i allrum med ljusinsläpp från ett par väderstreck. Öppen eldstad ger en varm känsla i rummet och i siktlinje längs med huset syns matsal och kök. Matsalen har plats för stort sällskap och en vacker flygel ryms också. Dubbeldörr öppnar upp mot terrassen och poolområdet. Vidare ligger köket från SieMatic som byggdes för ett par år sedan och inbjuder till matlagning för flera personer. Ytterst komplett uppsättning vitvaror samt finesser som öppen eldstad, intilliggande grovkök och inte minst nybyggd vinförvaring bakom snyggt spröjsad glasvägg. Från köket nås även den nybyggda delen via glasad passage. Här finns behagliga sittytor längs med uteköket, extra WC, avskilt kitchenette, och avslutningsvis ett bedårande orangeri. Samtliga delar är fullt isolerade men under sommarhalvåret knyts in- och utsida ihop på ett utmärkt sätt.

Orangeriet har förutom behaglig golvvärme en vacker eldstad som snabbt skänker extra värme i rummet. Intill återfinns även växthus.

Tillbaka i ursprungsbyggnaden passeras GWC innan trappan leder upp till andra våningen. Rymlig hall i kombination med ett andra allrum och dess kupa mot trädgårdssidan. Ytterligare en trappa finns härifrån till köket. Walk-in-closet passeras och sedan följer master bedroom och dess stiliga platsbyggda förvaringslösning. Eget badrum en suite med dubbla handfat, badkar och dusch. I ovanvåningens motsatta sida finns två sovrum som i dagsläget slagits samman till ett enda stort. Även denna avdelning har badrum med dusch och bad.

Sidobyggnad
På fastigheten finns ännu en större byggnad. Även denna i gammalt vackert tegel.  Numera ett hemmakontor alternativt separat bostad. Stora ytor om totalt 250 kvm. Nedervåningen består av två sovrum, hemmagym och badrum med dusch. En trappa upp ligger ett genomgående loft med synliga bjälkar, kök och matplats samt fin rumsavdelare i form av spröjsat glas. I byggnaden finns även f d stall som numera används för vedpanna och vedhantering samt garage.

Övriga byggnader
Invid orangeriet, i direkt anslutning, ligger tre-bilsgarage med golvvärme. Ytterligare en byggnad finns också med garage/förråds-utrymmen och vedförvaring.

Adress: Ebbarpsvägen 66-5
Område: Skabersjö
Kommun: Svedala
Antal rum: 8 rum och kök
Antal sovrum: 3 till 5
Tomt: 16.955 kvm
Fast.beteckning: EBBARP 1:4
Byggnadstyp: 1,5-planshus med orangeri i vinkel
Byggnadsår: 1894
Pris: 20.000.000 kr/bud

Kontor: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty
Mäklare: Markus Hultman, 0739-82 80 04 och markus.h@sothebysrealty.se

Du hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM (både i print och digitalt) samt på Facebook.

Vill du visa denna fantastiska fastighet får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har drygt 262.000 följare på Instagram och 75.000 på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Världens största villor och de mest framgångsrika arkitekterna. Vi har en hel avdelning med exklusiva hem.

Tower Grove

Det som en gång var en modest enplansvilla har genomgått en verkligt extrem make over. Efter en omfattande och mödosam renovering har huset förvandlats till ...