Englesson & Company i Djursholm

Besök den exklusiva möbel- och inredningsbutiken för inspiration till vardagsrummet, sovrummet och matsalen. Med deras hjälp kan du skapa ett harmoniskt hem i en stil som är lika personlig som ombonad, funktionell och vacker. Här listar dessutom butikschefen Lena Englesson sina bästa inredningstips.

I det stora tegelhuset i Djursholm, som på tidigt 1900-tal var verksam som mjölkcentral, huserar numera den fashionabla möbel- och inredningsbutiken Englesson & Company. I denna inspirerande miljö, med sitt ursprung i svensk design och med inspiration från det skandinaviska formspråket, finner du möbler av genuint hantverk. I inredningsbutiken – vilken är Englessons enda egna Flagship Store – finns stora delar av det egna sortimentet men också en mängd andra designklassiker. I deras tygrum hittar du underbara textilier för gardinsömnad och klädsel till dina möbler som sys upp efter önskemål. Är du på jakt efter en ny matta kan du specialbeställa den hos dem

I butiken jobbar sju inredare som med sina olika expertiser kan hjälpa dig hitta det du söker. Om du vill kommer någon av inredarna hem till dig så att du på bästa sätt får det hem som du drömmer om.

I butiken slås man av att det råder aktivitet överallt. Ett flertal kunder får hjälp att välja sofftyger, prata inbyggd bokhylla eller hur man sover, ja för Englesson tillverkar kvalitetssängar också. I tygrummet pågår en presentation av ett helt nytt hem till en kund som sålt huset och är på väg till sin nybyggda lägenhet. Vilka möbler ska få följa med i flytten och vad blir nytt? Färgval och ritningar, många beslut som de hjälper dig att ta.

När det är dags för leverans av dina möbler kommer de gärna och slutför med den sista stylingen med inredningsdetaljer som kuddar, plädar och till och med konst om så önskas. De gör alla typer av stilar, klassiska sekelskifteshus, moderna vindsvåningar, huset i Spanien eller varför inte din ski lodge i fjällen.

Vi bad inredaren och butikschefen Lena Englessons att lista sina bästa inredningstips:

  • Utgå alltid från hemmets möjligheter, karaktär och storlek när du ska inreda. Stora rum kan ha stora möbler, små rum kan ha små möbler. Undvik att övermöblera. Vill du ha en ombonad känsla så satsa hellre på konst, kuddar,  mattor och gardiner än överflödiga småbord och skåp.
  • Lägg ner lite extra tanke när du planerar din hall. En organiserad och trevlig hall som möter upp varje  dag efter jobbet är som balsam för själen.
  • Varje rum har ofta flera alternativa möbleringslösningar. Prova dig fram med de möbler du har och  möblera på olika sätt. Du ser snart vilket som känns bäst för rummet.
  • Vid val av soffa tänk hellre skön än snygg. Såklart är båda viktiga men en obekväm soffa funkar inte när hela familjen ska trivas i den många timmar om året. Välj en modulsoffa som du kan utforma efter rummet och dina önskemål.
  • Var försiktig med vad du köper på nätet. En möbel, ett tyg eller matta ser ofta inte ut i verkligheten som på bild. Försök att alltid besöka en fysisk butik innan du slår till.
  • Mitt bästa inredningstips är att ta hem professionell hjälp. Inredning, färg och funktion är svårt och ofta vet man hur man vill ha det men inte hur man tar sig dit. Därför finns vi, inredarna som hjälper dig i denna ”djungel”.

Vi jobbar med allt från golv till tak, inget projekt är för litet eller stort. Det viktigaste är att du som kund får ett resultat som du känner dig nöjd med, oavsett om vi hjälper dig med ett exklusivt vardagsrum eller ett mindre projekt som att välja en lampa till hallen.

Några extra tips för att lyfta din heminredning:

  • Hänga upp tavlor – häng inte dina tavlor för högt, det är ett vanligt förekommande misstag.
  • Speglar – en spegel förstorar rummet. Häng den där du vill ge rymd åt rummet och där den speglar exempelvis vyn från ett fönster.
  • Gardiner eller inte – om du inte gillar gardiner, testa med riktigt tunna, antingen med längd eller veckjalusier som nisch. Det ”klär” ditt fönster, gör rummet ombonat och dämpar ljudet.
  • Gröna växter kan aldrig bli fel.

Sedan 1964 har familjeföretaget Englesson i Djursholm tillverkat möbler, kända för sin höga kvalitet. Med svensk design och inspiration från det skandinaviska formspråket och egen tillverkning byggs våra möbler för hand enligt hantverksmässig tradition, moderna metoder och med hänsyn till miljön. Genuint hantverk och noggrannhet är en självklar måttstock för hållbarhet, kvalitet och komfort. Denna butik är med andra ord helt klart värd ett besök. Kom med Roslagsbanan eller bil – parkering hittar du alltid.

Läs mer på: www.englesson.se

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva badrum och exklusiva fristående badkar från Boffi.

B14 by Boffi

Det här eleganta och formsköna badrummet kommer från Boffi och heter B14. Formgivaren Norbert Wangen ville skapa en avskalad och ”ren” badrumsmiljö. Här finner du ...