Exklusiv sekelskiftesvilla på Lidingö

Majestätiskt drömboende på Lidingö. Här erbjuds man ett hem med sjöutsikt, dessutom med ett högt och centralt läge, i Herseruds lugna villakvarter. Denna vackra sekelskiftesvilla, med en totalyta om 482 kvm inkluderat ett dubbelgarage, uppfördes redan 1909 åt dåvarande landshövdingen på uppdrag av arkitekten Jacob Gate. Den här exklusiva och representativa villan erbjuder all den snickarglädje och de vackra originaldetaljer man drömmer om när man ser tillbaka på förra sekelskiftets historia. Här finns tornrum, spröjsade fönster, fiskbensparkett, gedigna trägolv, spegeldörrar, eldstäder, dekormålade tak, bröstpaneler, burspråk och ett flertal balkonger. Du har även en rymlig och solig trädgårdstomt med flera uteplatser. Att den exklusiva fastigheten är belägen på en minimalt trafikerad gata gör det hela bara ännu bättre.

Lidingö är den tätort i landet som har högst andel grönyta – 72 procent av markytan. I stort sett alla Lidingöbor har minst ett grönområde inom 300 meter från sin egen bostad.

Adress: Ringvägen 38, 181 51 Lidingö
Område: Lidingö/Herserud
Kommun: Lidingö
Antal rum: 12 med två kök
Antal sovrum: 5 till 7
Ägandeform: Småhus – Friköpt
Fast.beteckning: MEDELPAD 8
Byggnadstyp: 4 plans villa med källare
Byggnadsår: 1909

Pris: på förfrågan

Kontor: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty
Mäklare: Michael Preber, 070-939 01 90, michael.p@sothebysrealty.se

Du hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM (både i print och digitalt) samt på Facebook.

Vill du visa denna fantastiska fastighet får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har drygt 240.000 följare på Instagram och 75.000 på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Laucala Island

Denna extrema lyxresort ligger på Laucala Island, som är en del av Vanua Levuöarna, i magiskt vackra öriket Fiji. Något som är annorlunda är att ...