Caravaggio P4

Snygga lampor och pendlar för ditt exklusiva vardagsrum

Caravaggio är en pendel i storlekarna P0, P1, P2, P3 och P4 som formgavs 2005 av den prisbelönta designern Cecilie Manz för Lightyears. Pendlarna har en vacker och tidlös balans mellan lampskärmens linjer och upphängets mer robusta anslag. Cecilie Manz har arbetat väldigt mycket kontrasterande detaljer så att den matta textilkabeln bryter av mot lampans blanka lack.

Caravaggio är populär på grund av sitt vackra formspråk och för att skärmen ger ett väldigt behagligt direktljus. Detta gör den otroligt bra ovanför ett köksbord. Den öppna ovandelen gör också att textilkabeln blir belyst, vilket framhäver texturen. Eftersom du kan välja din pendel i fem olika storlekar kan du dessutom enkelt hänga dem i grupp.

För att lamporna inte ska bli för tunga kommer de större modellerna P3 och P4 i draget aluminium, medan de nättare pendlarna P0, P1 och P2 tillverkas i draget stål.

Sedan lanseringen 2005 har Caravaggio varit under ständig utveckling, där nya friska material och modeller hela tiden blir introducerade. Pendlarna kan exempelvis fås i mattlack och opalglas. Serien innehåller dessutom ett flertal bordslampor, vägglampor och golvlampor med samma klassiska formspråk.

Sedan 2015 har Lightyears varit en del av Fritz Hansen.

Läs mer på: www.fritzhansen.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

La Cornue Grand Palais 180 är en av världens bästa och mest exklusiva spisar. När du vill ha en exklusiv spis i ditt exklusiva kök är det La Cornue i Stockholm som gäller.

La Cornue Grand Palais 180

Franska La Cornue är som vi tidigare skrivit spisarnas spis. Det här är den exklusiva spisen som regerar över all världens spisar. Och så har ...