Ferrari Purosangue

Vi har tidigare skrivit om Purosangue, som är Ferraris första familjebil och tänkt lite som en vardagsbil för sanna entusiaster av varumärket, men här kommer lite nya bilder. Det här är ju en Ferrari som inte alls är, som ryktet innan den introducerades gjorde gällande, en SUV utan snarare en högbyggd och kraftfull kombi. Purosangue har fem dörrar, men är strikt fyrsitsig med två separata skålade fåtöljer bak. Bakdörrarna är dessutom bakhängda. Instrumenteringen är klassisk med en stor varvräknare – som sig bör – i fokus.

Now, in the culmination of 75 years of leading-edge research, Ferrari has created a unique car and the encapsulation of the Prancing Horse’s DNA, where performance, driving pleasure and comfort coexist in perfect harmony. And that’s why this new model was called Ferrari Purosangue – Italian for thoroughbred.

En relativt utdragen motorhuv gör att den stora V12-motorn på 6,5 liter blir perfekt placerad. Det gör att effekten på hela 725 hästkrafter, och ett vridmomentet 716 Nm, blir överraskande bra. Motorn skickar sin kraft till en nyutvecklad, åttaväxlad dubbelkopplingslåda. Summa summarum, vi fortsätter att imponeras av Ferraris innovativa designteam. Här ser man bara möjligheter på alla plan, och man agerar därefter.

Läs mer på: www.ferrari.com

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Skeppsholmen Sotheby’s International Realty när du letar exklusiva hem i Sverige.

Vindsvåning vid Mariatorget

Vindsvåning, om totalt 120 kvm, med internationell karaktär vid Mariatorget. Rymlig takterrass i söderläge, högt i tak, magnifika sällskapsytor och eldstad. Välrustat och påkostat Kvänumkök med ...