Fogo Studios

0

Vi har tidigare skrivit om den lilla ön Fogo Island, utanför Kanadas kust. Det är omöjligt att inte bli berörd av de storslagna vyerna och den karga, men outsägligt vackra naturen. Nu gör vi ett återbesök på ön, för att berätta om ett spännande projekt som förenar modern arkitektur med konstnärligt skapande.

Vi har tidigare berättat om det spektakulära värdshuset Fogo Island Inn, skapat av Saunders Architecture, som med sin moderna arkitektur har blivit ett landmärke. Värdshuset är en del i ett projekt för att hålla den lilla ön Fogo Island levande, när traditionella arbeten blir färre. En annan del av projektet, som även det involverar nyskapande form, är den serie ateljéer som uppförts på olika platser på ön. Här kan besökande konstnärer slå sig ner för en tid och inspireras av den sagolika miljön. Och dessutom finns en förhoppning om att skapa spännande möten med lokala utövare av traditionellt hantverk. De olika ateljéerna varierar i storlek och utseende, men har alla har utformats för att ta tillvara på den spektakulära utsikten och för att ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Ja, vem blir inte kreativ här?

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Snygg väska från Hugo Boss. Exklusiva väskor, solglasögon och kläder från Boss.

Snygg väska från Hugo Boss

En snygg och mångsidig tote bag, i präglat italienskt läder, från Boss. Återigen ser man att tidlös design är en vinnare i längden. Stilren form ...