Vackra Jaguar F-PACE – nu som laddhybrid

Jaguar F-PACE är en av få bilar som har vunnit båda de prestigefyllda titlarna ”World Car of the Year” och ”World Car Design of the Year”. Nu har den prisbelönta premiumsuven uppdaterats och finns tillgänglig både som innovativ laddhybrid och i ett kraftfullare SVR-utförande.

Alla som följer oss på HOOM vet att vi tycker om vacker form och snygg design. Därför blir det extra kul att få lyfta fram en bil som utstrålar allt det där som vi uppskattar. Nya Jaguar F-PACE har en härligt självsäker utstrålning som understryks av bilens skulpterade motorhuv och breda frontgrill. Nya exteriördetaljer som exempelvis den främre stötfångaren med nydesignade bredare luftutsläpp och mörka eleganta nätdetaljer, samt de karaktäristiska LED-strålkastarna med dubbla J-formade varselljus gör att bilens utsida nu andas ännu mera elegans och dynamik. Baktill syns också nya integrerade ändpipor som förstärker den distinkta framtoningen ännu mer.

Om du, precis som vi på HOOM, är svag för vardagslyx kommer du inte att bli besviken när du kliver in i kupén på F-PACE.

Här möts du av äkta träfaner, metalldetaljer, smart förvaring, aktiv vägljudsreducering och möjlighet till säten med massagefunktion samt jonisering av kupéluften via PM2.5-filtering. En lugn och vacker fristad som genomsyras av elegans och kvalitativt brittiskt hantverk.

TEKNISKT FÖRARFOKUS
När du satt dig i F-PACE är allt ljus på dig som förare. Framför ratten finns en 12,3-tums interaktiv förardisplay med knivskarp grafik som kan visa helskärmsnavigation och underhållning. Snyggt integrerad i mittkonsolen sitter en 11,4-tums HD-pekskärm med ett förenklat gränssnitt som gör att du kan nå 90 procent av de vanligaste funktionerna med högst två knapptryck. En ny head-up display kan väljas till som projicerar viktig körinformation direkt på vindrutan – så att du inte behöver ta ögonen från vägen. Teknik i världsklass som håller dig trygg, säker och road i alla lägen.

UPP TILL 53 KM ELEKTRISK KÖRGLÄDJE
F-PACE som laddhybrid erbjuder upp till 53 km* utsläppsfri körning på bara el. Under huven gömmer sig en bensinmotor och en avancerad elmotor som drivs av ett 17,1 kWh litiumjonbatteri. En innovativ trio som ger dig tillgång till 404 blixtsnabba hästkrafter, ett vridmoment på 640 Nm och möjlighet att accelerera från 0-100 km/h på bara 5,3 sekunder. Med en DC-snabbladdare tar det endast 30 minuter att ladda upp till 80 procent. I mångt och mycket den perfekta versionen för dig som pendlar eller kör mycket i stadstrafik och vill minska ditt klimatavtryck, utan att kompromissa med körglädjen.

ETT SKÖNSJUNGANDE KRAFTPAKET
Om du istället vill starta varje äventyr med ljudet av en kompressormatad V8-motor – är ditt givna val F-PACE SVR. En prestandamodell skapad av expertteamet Special Vehicles Operations. Bilen har ett drivmoment på 700 Nm, 550 hk och styrkan att ta dig från 0–100 km/h på 4 sekunder. Här andas varje enskild detalj motorsport. 21-tums aluminiumfälgar, avgassystem med fyra ändpipor, blanksvart grill med SVR-logga, uppvärmda prestandasäten i Windsor-läder och mocka samt sportig läderratt med taktila växelpaddlar i aluminium. Helt enkelt optimerad för hisnande körning varje dag.

SKRÄDDARSYDD KAMPANJMODELL
Unikt för den svenska marknaden är den generöst utrustade Signature-modellen, där bland annat F-PACE laddhybrid finns till finansiell leasing från 5 610 kr/mån**. På köpet ingår bland annat bekvämligheter som uppvärmd vindruta, interaktiv förardisplay, fast panoramatak, Meridian-ljudsystem, narvade lädersäten, premium LED-strålkastare, 3D-surroundkamera och mycket mer.

Med en sprillans ny F-PACE följer också förmånen Jaguar Care som omfattar 3 års fri service och fabriksgaranti (upp till 10 000 mil). 3 års vagnskadegaranti, lackgaranti och vägassistans i Europa och 6 års rostskydd ingår också. En stor trygghet i vardagen för alla nya Jaguar-ägare.

Vill du provköra F-PACE eller få mer information?
På Jaguars hemsida kan du enkelt hitta din närmaste auktoriserade Jaguar-återförsäljare, se aktuella kampanjer, boka provkörning eller anmäla dig till Jaguars nyhetsbrev – så att du alltid är först med det senaste.

Läs mer på: www.jaguar.se/f-pace

 

*Faktisk räckvidd är beroende av olika faktorer som hastighet, körsätt, utrustning etc. ** Gäller F-PACE Signature P400e PHEV AUT AWD MY21. Bränsleförbrukning från 2,2 l/100 km, CO₂-utsläpp från 49 g/km, WLTP. Miljöklass Euro 6DF. Finansiell leasing, exklusive moms, baseras på 25 % första förhöjd hyra och 50 % restvärde, 36 månader avtalstid. Uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer med 695 kr respektive 60 kr. Med reservation för sedvanlig kreditprövning. Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Lokala avvikelser kan förekomma.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva resor till St. Regis Bora Bora, en exklusiv resort.

St. Regis Bora Bora

Franska Polynesien är verkligen en av de platser vi helst åker till för att uppleva något utöver det vanliga. Och vår favoritö är utan tvekan ...