Bentley Bentayga EWB 2023

Vi har visat upp den tidigare men vi tycker att eleganta Bentley Bentayga EWB 2023 förtjänar att åter stå i strålkastarljuset.

Vissa modeller har bara det där lilla extra. Eller stora och långa extra, som i det här fallet. För precis så är det med nya – och extremt formsköna – Bentayga EWB som drivs av en 4,0-liters, dubbelturboladdad V8-bensinmotor som producerar 542 hästkrafter.

Om vi fördjupar oss i allt godis som erbjuds så blir det ingen liten påse. Vi kan börja med modellens stolar. De justeras till 22 nivåer, inklusive ett underbart relaxläge som lutar sätet hela 40 grader. Bentleys stolar har också ett nytt automatiskt klimatsystem med en ergonomisk justeringsteknik för hållningen. Den förstnämnda känner av din kroppstemperatur och balanserar klimatet i bilen efter det. Du har även ett system som mäter trycket över hela sittytan och gör automatiskt mikrojusteringar för att förbättra din sittposition. Sätena kan göra ett stort antal individuella tryckändringar i sex oberoende tryckzoner under en tre timmars körning för att förbättra komforten och minska tröttheten.

Om stolarna inte är tillräckligt imponerande så kommer Bentayga EWB:s formsköna insida att försegla affären. Interiören har diamantquiltning utvecklad med hjälp av en ny typ av digital hantverksteknik. Dessutom är EWB-modellen den första Bentayga som har ”metal overlay” i faneraccenter. Det är små, och individuellt borstade, metallplattor som bara är 0,07 mm.

Anmärkningsvärda standardfunktioner inkluderar elektronisk fyrhjulsdrift, dynamiskt chassi och åttaväxlad automatisk växellåda.

Nytt för Bentayga EWB är också det som kallas ”diamond Illumination”. Istället för taket lyser dock Bentley upp de främre och bakre dörrpanelerna genom små, en millimeters perforeringar i läderklädseln. Färgen eller intensiteten på belysningen kan konfigureras via infotainmentsystemet eller pekskärmsfjärrkontrollen.

Du kan välja Bentleys underhållssystem för baksätet som tillval. Det tillför en pekskärm med hög upplösning på baksidan av framsätena så att passagerare i baksätet kan spela upp innehåll från sina mobilenheter.

Den nya Bentayga EWB kan beställas i sju exteriöra färger som standard, men det är verkligen bara början. Bentleys utökade lacksortiment tillför många fler tillvalsfärger vid sidan av de förstklassiga utförandena i Mulliner-lacksortimentet. Allt som allt tillkommer cirka 60 färger – och om du fortfarande inte ser din idealfärg kan du till och med beställa en helt anpassad lack.

För den som vill avnjuta den här bilen, och andra modeller från Bentley, så rekommenderas ett besök i deras fantastiska showroom på Sveavägen 167 i Stockholm.

Om du är Norrland så har du dessutom möjlighet att uppleva Bentleys modeller på plats. De har ”drop in” mellan klockan 16.00-18.00 på följande dagar och platser:

  • 21/2 Umeå, Elite Hotel Mimer
  • 22/2 Sundsvall, Elite Hotel Knaust
  • 23/2 Gävle, Elite Grand Hotel

Läs mer här: stockholm.bentleymotors.com du kan även följa dem på Instagram (bentley_stockholm)

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Bentley Bentayga Extended Wheelbase Mulliner. En av alla exklusiva bilar, eller lyxbialr, som vi visar i vår guide.

Bentley Bentayga Extended Wheelbase Mulliner

Bentley fortsätter att ta mark som världens mest innovativa lyxbilmärke. Med nya Bentayga Extended Wheelbase Mulliner lanserar man en ”limousinlyxbil” som har den nästan osannolika ...