Koenigsegg One:1

0

Här tar vi en närmare titt på fartvidundret Koenigsegg One:1. Det lite kryptiska namnet har den fått då det var den första bilen i världen med en motoreffekt som producerar en megawatt, vilket är detsamma som 1 000 kilowatt och 1 360 hästkrafter. Bilen har dessutom samma vikt som hästkraftsantalet, alltså 1 360 kilo, därav namnet One:1. Den här monsterbilen gör över 440 km/h, och färden från 0-400 km/h ska gå på nästan osannolika 20 sekunder. Färden hanteras via en sjustegad dubbelkopplingslåda. För den som är nyfiken på bromsprestandan så ser den ut som följer: 100-0 km/h på 28 meter och 400-0 km/h på cirka 10 sekunder. Sannolikt en sjusärdeles upplevelse både vid acceleration och inbromsning.

Koenigsegg Automotive är något så fantastiskt som en svensk tillverkare som designar och tar fram exklusiva sportbilar i mindre serier. Företaget bedriver verksamhet i Valhall Park utanför Ängelholm.

Läs mer på: www.koenigsegg.com

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Villa Hawea Point på Maui - Sotheby's International Realty. HOOM är en guide till exklusiva villor i Sverige och utomlands. Även slott gårdar och paradvåningar.

Villa Kapalua

Det är generellt mycket sällan som det dyker upp fastigheter med ett perfekt läge. Men Villa Kapula har just det. Och att det dessutom ligger ...