Koenigsegg One:1

0

Här tar vi en närmare titt på fartvidundret Koenigsegg One:1. Det lite kryptiska namnet har den fått då det var den första bilen i världen med en motoreffekt som producerar en megawatt, vilket är detsamma som 1 000 kilowatt och 1 360 hästkrafter. Bilen har dessutom samma vikt som hästkraftsantalet, alltså 1 360 kilo, därav namnet One:1. Den här monsterbilen gör över 440 km/h, och färden från 0-400 km/h ska gå på nästan osannolika 20 sekunder. Färden hanteras via en sjustegad dubbelkopplingslåda. För den som är nyfiken på bromsprestandan så ser den ut som följer: 100-0 km/h på 28 meter och 400-0 km/h på cirka 10 sekunder. Sannolikt en sjusärdeles upplevelse både vid acceleration och inbromsning.

Koenigsegg Automotive är något så fantastiskt som en svensk tillverkare som designar och tar fram exklusiva sportbilar i mindre serier. Företaget bedriver verksamhet i Valhall Park utanför Ängelholm.

Läs mer på: www.koenigsegg.com

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Ferrari Monza SP2 i Stockholm.

Ferrari Monza SP2

Vi har tidigare skrivit om Ferraris nya retromodeller, Monza SP1 ”Monoposto” och Monza SP2 ”Biposto”. Här vill vi lyfta fram den senare då den oförtjänt ...