Exklusivt sjöställe i Saltsjöbaden

Här har vi ett fantastiskt sjöställe i söderläge med en vacker sekelskiftesbyggnad. Detta drömboende har Älgös i särklass mest eftertraktade läge. Totalt tre fastigheter på generös tomt med ytterligare byggrätt. Stort bryggdäck med segelbåtsdjup, båtupptagningsplats och sandstrand. Stor vacker gräsmatta med lummiga omgivningar och flertalet vackra planteringar. Flera trevliga uteplatser där man kan sitta i skyddat läge. Idag finns en huvudbyggnad, två garage med plats för fyra bilar samt ett förråd för trädgårdsredskap och förvaring.

Ett av få tillfällen att förvärva en unik fastighet med närhet till både skärgården och Stockholm.

Älgö är en otroligt idyllisk plats med närhet till tennisklubben, kiosken samt barnbadet. En verklig dröm för de som vill kombinera Stockholms underbara skärgård med ett kort pendelavstånd till storstadens alla begivenheter. Endast 8 minuter till Solsidan och Saltsjöbanan, 15 minuter till Saltsjöbadens Centrum med butiker och restauranger och drygt 30 minuter till Stockholms city. 

Fastigheten Villa Ekesta ligger inom planlagt område och fördelar sig över tre fastigheter (se nedan).

Adress: Ekholmsvägen 16, 133 37 Saltsjöbaden
Fast.beteckning: ÄLGÖ 83:2, ÄLGÖ 83:4, ÄLGÖ 83:5
Vatten: 1.719 kvm
Tomtarea: 6.668 kvm
Boarea: 242 kvm
Biarea: 101 kvm
Antal rum: 7 rum och kök
Antal sovrum: 3 till 5
Byggnadsår: 1915
Byggnadstyp: Tvåplanshus med källare
Kommun: Nacka
Område: Saltsjöbaden

Pris: 55.000.000 kr

Kontor: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty
Mäklare: Michael Preber, 070-939 01 90, michael.p@sothebysrealty.se
och Joachim Söderberg, 076-769 64 00, joachim.s@sothebysrealty.se

Du hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM (både i print och digitalt) samt på Facebook.

Vill du visa denna fantastiska fastighet får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har 183.000 följare på Instagram och 77.000 på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Clifton 2A

Med ett av de mest spektakulära lägen vi stött på är Clifton 2A ett verkligt speciellt hus. Moderna material ramar in den sagolika miljön och ...