Villa Mariefred från Trivselhus

Det var gammelfarmor och gammelfarfar som först flyttade till Skändla på 1930-talet. Många år senare ville barnbarnsbarnet Mattias och hans fru Linda bygga ett nytt hem på släktgården. I den lantliga miljön bland gamla fruktträd blev Villa Mariefred det självklara valet.

 Det är en gammal historia, på flera sätt. Den börjar med Mattias Skändlagårds gammelfarmor och gammelfarfar, fortsätter med morföräldrarna som var månskensbönder, och sedan Mattias egen uppväxt på föräldragården strax utanför Göteborg och hans längtan efter att någon gång flytta tillbaka dit med sin familj. Redan 2013 var det faktiskt aktuellt, men den gången blev det inte verklighet. Ytterligare några år gick och när möjligheten dök upp igen behövde inte Mattias och hans fru Linda fundera länge. Nu skulle drömmen äntligen bli sann.

Eftersom platsen är så viktig och miljön omkring den lantlig var det naturligt för Mattias och Linda att välja en husmodell med traditionellt uttryck och klassiska detaljer. Men det är ändå inte riktigt hela sanningen bakom valet av just Villa Mariefred.

För mig var det faktiskt burspråket mellan köket och vardagsrummet som var avgörande, jag kände direkt att där vill jag ha vårt matbord och kunna öppna glasdörrarna ut mot terrassen och trädgården när vi sitter och äter.

Det är kombinationen av den charmiga, traditionella stilen och den moderna, funktionella planlösningen som Linda och Mattias älskar med sitt nya hem. Matplatsen, köket och vardagsrummet med en värmande kamin i en öppen och social helhet på första våningen. Sovrummen med stor balkong för föräldrarna och egna rum för de två barnen en trappa upp. Och, inte minst, klädvård och förvaring anpassat till en barnfamilj.

Vi har dessutom plats för ett hemmakontor på nedre botten, vilket ju har varit fantastiskt bra under pandemin och även i fortsättningen med mer och mer distansarbete.

Utöver allt detta är det tillvalet glasverandan, som Linda och Mattias gjort till ett året runt-rum, som får hjärtat att ticka lite extra när de berättar om sitt hem. Med tanke på klimatet här i Sverige så tycker de att det rummet är helt underbart, där kan de vara under alla årstider och känna att de nästan är utomhus trots att de sitter i värmen inomhus. De menar att det är äkta vardagslyx att ha ett sådant ”mysrum” där vi bara kan vara. säger Linda.

Läs mer om detta och andra livsverk på: www.trivselhus.se och www.facebook.com/trivselhussverige/ samt på Instagram (trivselhus).

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ralph Lauren Home - Modern Icons

Modern Icons

Vacker sängmiljö ur kollektionen Modern Icons från Ralph Lauren Home. Inspiration har man den här gången hittat i det moderna uttrycket. Det här är lyxigt ...