Yachts: Black Pearl

Black Pearl

Den 105 meter långa Black Pearl har en innovativ rigglösning som kallas DynaRig. Vid en första anblick liknar den en gammal fullriggare med råsegel men ack vad man bedrar sig. Masterna är ostagade och bommarnas infästning mot masten sitter på mitten. Men det som gör Black Pearl unik är den spetsiga utformningen av förskeppet. Konceptet kallas wavepiercing-typ och innebär att förskeppet har en negativ vinkel. Black Pearl tar nu tekniskt sett över tronen som den största privata seglande lyxjakten i världen. Den extrema ”Sailing Yacht A” är naturligtvis större med sina 143 meter, men den klassas som en motorjakt med segelassistans.

Black Pearl tog hem fyra olika priser under Boat International Design & Innovation Awards i Italien.

Läs mer på: www.oceancoyacht.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Combine by Boffi. Exklusiva kök blir ännu mer exklusiva med ett lyxigt kök från Boffi.

Combine by Boffi

Boffi har skapat ett smart kökssystem – Combine – signerat den erkänt duktige formgivaren Piero Lissoni. Som kund kan man bygga ihop ett kök som ...