Pujol

Pujol i Mexiko - en av världens bästa restauranger. Här hittar du lyxrestauranger och mästerkockar.

Vi avslutar året med gastronomi i världsklass! För lite drygt 20 år sedan öppnade kocken Enrique Olvera en restaurang som kommit att bli mycket inflytelserik. Sakta men säkert har han förfinat sin kokkonst och lyckats ta sin krog till den absoluta toppen. I fjol utsågs den till en av världens fem bästa restauranger.

Stjärnkocken Enrique Olveras utveckling i krogvärlden har varit målmedveten och framgångsrik ända sedan starten vid millennieskiftet. Men när Pujol, kronjuvelen i hans krogimperium, flyttade till nya magnifika lokaler 2017 tog den ett rejält kliv framåt. Alltsedan dess har den hyllade krogen stadigt klättrat på den prestigefyllda World’s 50 Best Restaurants-listan och i den senaste utgåvan har den tagit sig ända upp till plats fem.

Den viktigaste anledningen till det står naturligtvis att finna på de nyskapande tallrikar som skickas ut från köket på Pujol. Enrique Olveras matlagning är raffinerad, elegant och uppfinningsrik, samtidigt som den är stadigt förankrad i Mexikos stolta mattradition och utgår från lokala råvaror av yppersta kvalitet. Ett perfekt exempel på det är en av signaturrätterna, som nästan alltid serveras i någon form. I Pujols tappning av den berömda mexikanska såsen mole har den lagrats i över fyra år och har en sensationellt djup smak.

De åtråvärda borden på Pujol är inte många, så precis som så ofta när det gäller krogar av den här kalibern gäller det vara ute i mycket god tid med bokningen.

Minst lika populär som den vanliga avsmakningsmenyn är den tacomeny som serveras i bardelen, som endast har plats för 15 gäster. Enrique Olveras kallar den ”taco omakase”, efter den berömda japanska förlagan. En sittning vid baren tar ungefär fyra timmer, så det är en taco-servering som är så långt ifrån snabbmat man kan komma.

Att utses till världens femte bästa restaurang, i en minst sagt tuff konkurrens, är verkligen en bedrift och utmärkelsen cementerar Enrique Olveras position som en av vår samtids främsta kockar. Vi lär säkerligen få se mycket mer av honom i framtiden.

Pujol
Hitta dit: Tennyson 133, Polanco, Ciudad de México, Mexiko
Boka bord: +52 55 5545 4111

Läs mer: www.pujol.com.mx

I magasinet HOOM presenterar vi utvalda restauranger som är värda en resa. Det är kulinariska tempel som erbjuder upplevelser och minnen för livet.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Hublot Big Bang Unico Sky Blue. Här hittar du exklusiva klockor och lyxklockor från världens främsta klocktillverkare.

Hublot Big Bang Unico Sky Blue

Sommaren väntar runt hörnet och vi på HOOM letar efter prylar som verkligen passar för årstiden. Upptäck Big Bang Unico Sky Blue 42 mm, där ...