L’Arpège by Alain Passard

Alain Passard är utan tvekan en av Frankrikes mest omhuldade och inflytelserika kockar. På skötebarnet L’Arpège serverar han nuförtiden rätter där närodlade grönsaker tar stor plats.

Det var många som tvivlade när fransmannen Alain Passard för några år sedan meddelade att han skulle ändra fokus för sitt skötebarn, den stjärnbeströdda krogen L’Arpège. Hans ambition var nämligen att sätta grönsakerna i centrum. Idag, när den gröna trenden är här för att stanna, låter det kanske inte speciellt radikalt. Men med tanke på Alain Passards upphöjda status i gastronomins hemland kom hans omsvängning ändå som en smärre chock för många.

Det tog dock inte lång tid för Alain Passard att övertyga även de mest konservativa finsmakarna om att hans nya inriktning var rätt väg att gå. Med hjälp av noga utvalda delikatesser från den egna biodynamiska gården utanför Paris komponerade han nämligen rätter som var så goda att de inte gick att blunda för.

Efter nästan tre decennier i köket är Alain Passards inflytande större än kanske någonsin tidigare. En armada av kockar som inspirerats av hans vision sätter nu sin egen prägel på den gastronomiska kartan, från vår egen Magnus Nilsson i Fäviken, via Mauro Colagreco i franska Menton, till Australiens Mark Best.

Kronjuvelen i Alain Passards kulinariska imperium är och förblir den trestjärniga krogen L’Arpège i Paris. Här får hans kulinariska genialitet flöda fritt och menyn styrs av säsongerna. Till den egna gården utanför Paris har han nu lagt ytterligare två. Alla de tre gårdarna ligger i olika regioner, med varierande jordmån, vilket sätter stor prägel på smakerna. Det är bara att sätta upp sig på väntelistan, för den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge.

Boka bord: +33 1 47 05 09 06
Adress: 84 Rue de Varenne, 75007 Paris, Frankrike
Läs mer på: www.alain-passard.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Cap Rocat på Mallorca

Cap Rocat på Mallorca

För den som letar lite bjuder den klassiska turistön Mallorca på flera enastående upplevelser. Ett populärt fynd är inrymt i ett gammalt militärfort. Följ med ...